CREATIV SAU REACTIV?!

de BIANCA COSTEA / Metoda Maxwell de Coaching

Din cele 6 litere care compun cuvintele CREATIV și REACTIV, una singură dă naștere de fapt la cele 2 cuvinte cu 2 semnificații foarte diferite. Litera C, evident.

CRIZA, un alt cuvânt în care intervine litera C, este acum cuvântul care de fiori reci tuturor. 

Ce legatură este între cele 3 cuvinte? Legătura o face CONȘTIENTIZAREA!

Nivelul de CONȘTIENTIZARE la care se află îi determină pe unii să aibă un comportament creativ – adică să caute oportunități, să inoveze, să investească și în felul acesta să își creeze oportunități și opțiuni să depășească criza. Din păcate, ei nu reprezintă majoritatea.

Majoritatea, fiind domintă de frică, are un comportament reactiv. Tot ce fac este să încerce să se restrângă, să reducă tot ce pot reduce și să aștepte ca lucrurile să revină la normal, neschimbate. Din cauza asta, cei mai multi devin victimele crizei.

Criza este de fapt cea mai mare oportunitate de a schimba lumea în bine, de a ne schimba pe noi înșine în bine. 

John Maxwell spune că „o criză accentuează toate aspectele negative”. Din cauza aceasta nu vedem criza ca pe o oportunitate și ne temem atât de mult de ea.

Suntem atât de orbiți de aspectele negative încât nu mai reușim să vedem oportunitățile decât dacă avem nivelul de CONȘTIENTIZARE necesar. Și aici intervine un alt cuvânt – COACHING!

COACHINGUL DETERMINĂ CREȘTEREA CONȘTIENTIZĂRII!

Coachingul este cel mai puternic și eficient proces prin care poți transforma un comportament reactiv într-unul creativ. Coachingul provoacă acele schimbări care conduc oameni și organizații dincolo de dificultățile aduse de criză. 

„Lumea noastră este dominată de extrem, de necunoscut și de foarte puțin probabil. Istoria nu se târăște, ci face salturi.” Nassim Nicholas Taleb

Traversăm o perioadă în care istoria face un salt. Dacă vrem să avem un viitor, și noi trebui să facem un salt, unul de CONȘTIENTIZARE

Iar dacă vrei să te asiguri că ai cel mai bun “echipament” ca să faci acest salt, alege COACHINGUL ȘI METODA MAXWELL DE COACHING!

Dacă eşti pregătit să faci următorii paşi către dezvoltarea ta personală şi profesională, click aici pentru a afla cum te poate ajuta Programul de Certificare JOHN MAXWELL TEAM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *