CALITATEA RELAȚIILOR ÎȚI INFLUENȚEAZĂ CALITATEA VIEȚII!

de ADRIAN PUIU / Membru John Maxwell Team România

Sunt Adrian Puiu, și astăzi sunt fericit să împărtășesc cu tine un lucru nemaipomenit despre importanța relațiilor în viața unui om.

John C. Maxwell spune că dacă vrei să ai succes, trebuie să înveți cum să dezvolți relații cu ceilalți. Unii s-au născut cu această abilitate, alții au dobândit-o.

Am o veste bună pentru tine!

Nu este un secret. Poți învăța cum să faci din orice conversație o oportunitate de a stabili o relație puternică. Este o abilitate pe care o poți deprinde și pe care o poți aplica în viața ta personală și profesională – și poți începe să o faci chiar ACUM!

Am fost inspirat mult de John Maxwell în ceea ce privește importanța relațiilor în viața oamenilor. În cartea sa „Toți comunicăm, dar puțini stabilim relații”, John ne împărtășește cinci principii și cinci practici pentru a ne dezvolta această abilitate esențială de stabilire a relațiilor.

De ce este atât de importantă calitatea relațiilor pe care le ai?

Felul în care interacționezi cu oamenii este un factor determinant în atingerea potențialului tău maxim.

Ceea ce voi împărtăși cu tine astăzi este ceva special, pentru că te va ajuta să ai relații mai bune cu cei din jurul tău, cu familia și cu cei dragi. Este vorba despre obiceiuri de relaționare, care pentru mine au făcut o diferență în calitatea relațiilor pe care le am.

Ce greșeală am făcut la un moment dat față de cei dragi?

La un moment dat eram atât de concentrat pe oamenii cu care lucram în programele mele, încât am neglijat relațiile cu familia și cu cei dragi. Am uitat că am o logodnică, o soră, un văr, care aveau nevoie să petrec mai mult timp cu ei.

Atunci am hotărât să îmi planific mult mai bine ceea ce fac și să pun accentul pe relațiile cu oamenii importanți din viața mea.

Cum am reușit să am relații de calitate?

  1. Mi-am planificat în calendar ca în mod intenționat să petrec timp cu oamenii dragi mie: cu logodnica, cu părinții mei, cu sora mea, cu verișorii mei, cu prietenii cu care am locuit împreună.
  2. Când mă aflu la o cafenea și am măcar câteva minute libere, obișnuiesc să-mi sun prieteni dragi precum Gabriel și Anca, o sun pe mama, îi trimit un mesaj vocal sorei mele, astfel încât momentele libere pe care le am să le folosesc pentru a dezvolta relațiile cu familia mea și cu cei dragi. 
  3. Mă întreb din când în când care sunt persoanele pe care le-am neglijat în ultima vreme. Mă întreb ce rutină aș putea să implementez în calendar, în așa fel încât să am timp pentru fiecare persoană importantă din viața mea.
  4. O dată pe zi mi-am propus să îmi sun o rudă sau un prieten, în fiecare sâmbătă planific câte o ieșire la o cafenea sau într-un loc plăcut, sau o dată pe lună îmi propun să ies cu vechi prieteni.
  5. Uneori obișnuiesc să sun câte o persoană dragă când sunt la volan, să o întreb ce mai face, cu ce o pot ajuta. Dacă are timp, îi cer acordul să vorbim 10-15 minute despre subiecte comune sau despre lucruri care pe ea o interesează.

Acestea sunt câteva obiceiuri care mă ajută pe mine să am relații mai bune cu cei din jurul meu.

Vrei să-ți îmbunătățești relațiile cu cei dragi în următoarele luni?

Atunci te încurajez ca în următoarele zile, să faci aceste lucruri simple:

  • scrie o listă cu toți oamenii cu care vrei să ai o relație mai apropiată și cu activitățile pe care dorești să le faceți împreună;
  • marchează în calendar acele zile speciale pe care vrei să le petreci cu cei dragi;
  • instalează o aplicație în telefon care să îți amintească de zilele de naștere ale oamenilor apropiați sau de alte evenimente importante pentru ei și pentru tine, astfel încât să le trimiți un mesaj, un e-mail, o felicitare, un cadou etc.

Acestea sunt câteva lucruri simple pe care le poți face și despre care știu că te vor ajuta să ai relații mai frumoase cu cei din jurul tău.

Există mămici care își pun în calendar să meargă o dată pe lună cu copilașii lor, într-un loc plăcut unde să se simtă bine împreună. Sunt persoane care își planifică în calendar un weekend prelungit de trei zile în fiecare lună, alături de familia lor.

Îți propun să te gândești și tu la modalități prin care vei putea crea niște obiceiuri care să îți facă relațiile mai frumoase.

Poți începe chiar de astăzi să petreci TIMP DE CALITATE cu familia și să te gândești la ceea ce ai învățat din aceste rânduri.

În Echipa John Maxwell vei avea ocazia să creezi relații trainice, de calitate, care te duc mai aproape de succes, cu oameni care gândesc la fel și au valori similare. De asemenea, membrii din corpul profesoral vor fi alături de tine în tot acest proces pentru a te învăța și îndruma, deoarece VIZIUNEA echipei John Maxwell Team este TRANSFORMAREA – dezvoltarea liderilor care să transforme lumea din jurul lor.

Click aici pentru a programa o discuție gratuită și fără obligații cu un coordonator de program și află cum te poate ajuta în viață și în afaceri Programul John Maxwell Team de dezvoltare a abilităților de leadership, coaching, comunicare și formare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *